Biscuiţii uriaşi cu lapte și mac

01 Aprilie

INGREDIENTE:

  • 250g faina albă de grâu
  • 150ml lapte Zuzu Bio + lapte pentru uns biscuiţii
  • 55g unt rece tăiat cubuleţe
  • o lingură zahăr (opţional)
  • 2 linguriţe praf de copt bio
  • 2 linguri mac

MOD DE PREPARARE:

Într-un bol amestecăm faină cu praful de copt şi zahărul. Adăugăm untul tăiat cubuleţe şi frământam cu vârful degetelor până obţinem un aluat nisipos apoi adăugăm macul şi amestecăm.

Turnăm peste făină şi laptele amestecând cu o furculiţă. Frământăm uşor aluatul până devine omogen. Nu insistăm foarte mult cu frământatul.

Pe blatul înfăinat întindem aluatul cu mâinile astfel încât să obţinem o grosime de 2-3 cm. Decupăm cerculeţe cu diametrul de 6cm pe care le punem în tavă pe hârtie de copt.

Ungem biscuiţii cu lapte şi coacem în cuptorul preîncălzit la 180 grade C pentru 30 de minute sau până se rumenesc.

Ies uşor crocanţi la exterior şi pufoşi în interior. Îi desfacem în 2 şi îi ungem cu unt sau gem.

Poftă mare!

Citește și alte rețete