Budincuțe cu lapte şi mere caramelizate

29 Martie

INGREDIENTE:

  • 330ml lapte Zuzu Bio 3.7% grăsime
  • 3 ouă
  • 3 mere mari
  • 20g unt rece
  • o lingură zahăr

MOD DE PREPARARE:

Curăţăm merele şi le tăiem cubuleţe. Punem cubuleţele de mere într-un vas ceramic sau yena iar peste ele presaram zahărul şi untul tăiat cubuleţe şi amestecăm. Băgăm vasul în cuptor la 180 grade C pentru 30 de minute.

Batem ouăle cu laptele. Când merele sunt gata le lăsăm să se răcească şi le repartizăm în mod egal în 3 vase ramekin. Puteţi folosi şi un singur vas mai mare.

Peste mere adăugăm compoziţia de lapte şi ouă astfel încât să le umplem.

Punem vasele într-o tavă înaltă şi adăugăm apa în tavă până ajunge la 3/4 din înălţimea vaselor mici.

Băgăm tava în cuptor la 180 grade C pentru 45 de minute.

Absolut delicios! Se poate servi atât cald cât şi rece. Se păstrează la frigider şi se poate servi şi a doua zi.

Poftă mare!

Citește și alte rețete