Prăjitură de orez cu lapte

26 Martie

INGREDIENTE:

  • 1l lapte Zuzu Bio
  • 200g orez cu bob rotund
  • o lingură zahăr sau sirop arţar (opţional)
  • o linguriţă pudră de vanilie (opţional)
  • 2 ouă
  • 60g smântână
  • 120g stafide

MOD DE PREPARARE:

Punem stafidele în apă să se înmoaie aproximativ 20 de minute apoi le scurgem.

Punem laptele Zuzu Bio într-o crăticioară împreună cu zahărul şi vanilia la foc mic. Când începe să fiarbă adăugăm orezul spălat şi lăsăm să fiarbă 25 de minute amestecând des.

După cele 25 de minute vom obţine un orez cremos în care punem stafidele, amestecăm şi lăsăm la răcit 10 minute.

Adăugăm în orez ouăle bătute cu smântână şi amestecăm.

Punem compoziţia într-un vas din silicon sau ceramic / yena uns cu unt.

Coacem la cuptor la 180 grade C pentru 30 de minute.

Lăsăm la răcit apoi putem scoate din formă de silicon.

O delicioasă prăjitură ideală atât pentru micul dejun cât şi pentru cina sau gustărică.

Poftă mare!

Citește și alte rețete