Clafoutis de mere şi pere

23 Mai

INGREDIENTE:

  • 2 pere
  • 2 mere
  • 100 g faina albă de grâu
  • 500 ml lapte Zuzu Bio
  • 3 ouă
  • 1 lingură zahăr (opţional sau în funcţie de preferinţe)
  • 40 g migdale măcinate (sau nuci)
  • unt pentru uns vasul ceramic

MOD DE PREPARARE:

Curăţăm fructele şi le tăiem cubuleţe.

Mixăm ouăle cu zahărul până obţinem o compoziţie spumoasă. Adăugăm apoi restul ingredientelor şi omogenizam.

Punem fructele într-un vas ceramic uns cu unt iar peste ele turnăm compoziţia.

Băgăm în cuptor, setam 180 grade C şi lăsam pentru 55 de minute sau până se rumeneşte frumos. Servim după ce se răceşte complet. Se poate consuma şi a doua zi dacă este păstrat la frigider.

Iese un clafoutis moale care se mănâncă cu linguriţa! Poftă mare!

Citește și alte rețete