Chec cu urzici şi lapte

24 Mai

INGREDIENTE:

  • 100 g urzici
  • 150 ml lapte Zuzu Bio
  • 3 ouă
  • 150 g faină albă de grâu
  • 80 ml ulei de măsline
  • 2 linguriţe praf de copt bio
  • 3 fire ceapă verde
  • 150 g caşcaval ras

MOD DE PREPARARE:

Ne echipăm cu mănuşi şi curăţăm urzicile. Vom folosi doar frunzuliţele.

Punem apa într-o crăticioara şi adăugăm urzicile în momentul în care apa începe să fiarbă. Lăsăm urzicile să fiarbă 3 minute. Scoatem urzicile într-o strecurătoare şi le presam astfel încât să iasă toată apa din ele apoi le tocăm cu cuţitul.

Într-un bol mixăm ouăle cu uleiul, laptele, apoi adăugăm făină cu praful de copt şi omogenizam. Punem în compoziţie ceapă verde tocată mărunt, caşcavalul ras şi urzicile tocate amestecând cu o spatulă.

Turnăm compoziţia într-o formă de chec (tapetată cu hârtie de copt dacă nu este din silicon) şi coacem în cuptorul preîncălzit la 180 grade C pentru 40 de minute.

Tăiem checul după ce s-a răcit complet.

Delicios! Poftă mare!

Citește și alte rețete