Cartofi gratinați cu broccoli

20 Iunie

INGREDIENTE:

  • 700g cartofi (cântăriţi curăţaţi de coajă)
  • 400g broccoli congelat
  • 300ml lapte Zuzu Bio
  • 1 linguriţă pătrunjel uscat
  • 2 linguri cu vârf faină
  • 3 linguri mascarpone -150 g caşcaval ras
  • unt pentru uns vasul ceramic

MOD DE PREPARARE:

Cartofii curăţaţi şi tăiaţi cubuleţe îi fierbem pentru 25 de minute și apoi îi scurgem punându-i într-o strecurătoare. Fierbem broccoli pentru 6 minute apoi îl scurgem.

Într-un bol punem broccoli fiert, laptele Zuzu Bio, pătrunjelul, faina şi mascarpone şi pasăm totul cu blenderul vertical.

Pregătim un vas de yena de mărime medie pe care îl ungem cu unt. Punem în vas cartofii fierţi repartizându-i pe toată suprafaţa vasului. Deasupra turnăm sosul de broccoli într-un mod cât mai uniform, eventual ne ajutăm de o spatulă să repartizăm sosul cât mai bine pe cartofi. Deasupra presaram caşcaval ras.

Băgăm vasul în cuptor, setăm 180 grade C şi lăsam pentru aproximativ 35 de minute sau până se rumeneşte frumos deasupra.

Pentru noi a fost o cină delicioasă! Poftă mare!

Citește și alte rețete