Lasagna cu mozzarella

10 Iulie

INGREDIENTE:

  • 12 foi pentru lasagna
  • 250g mozzarella în zer
  • 100g caşcaval ras
  • 500ml sos de roşii
  • 2 linguri busuioc uscat
  • unt pentru uns vasul

Pentru sosul Bechamel:

  • 500ml lapte Zuzu Bio
  • 30g unt
  • 30g faină

MOD DE PREPARARE:

Pregătim mai întâi sosul Bechamel. Într-o crăticioara punem untul la topit. Când untul este complet topit, adăugăm faina toată odată şi amestecăm energic cu un ţel până obţinem un aluat care se desprinde de pereţii crăticioarei. Atunci începem şi adăugăm laptele, puţin câte puţin amestecând cu telul. După ce am adăugat tot laptele, lăsăm să fiarbă 5 minute amestecând continuu.

Lăsăm sosul puţin la răcit.

Amestecăm sosul de roşii cu busuiocul iar mozarella o tăiem felii subţiri.

Ungem un vas de yena cu unt. Mărimea vasului să fie de aproximativ 30 x 20cm.

Punem un strat de sos de roşii, peste el 3 foi de lasagna, apoi iar sos de roşii şi din loc în loc felii de mozzarella. Acoperim cu foi de lasagna şi reluăm straturile până terminăm foile. Deasupra ultimului strat de foi de lasagna voi turna sosul Bechamel şi vom presăra caşcaval ras.

Băgăm vasul în cuptor, setam 180 grade C şi lăsam pentru aproximativ 45 de minute sau până se rumeneşte frumos.

Delicioasă! Poftă mare!

Citește și alte rețete