Paste gratinate

12 August

INGREDIENTE:

  • 300g paste la alegere
  • 100g caşcaval ras
  • unt pentru uns vasul ceramic

Pentru sosul Bechamel:

  • 500ml lapte Zuzu Bio
  • 50g unt
  • 50g faina albă de grâu
  • 100g caşcaval ras
  • 200g smântână

MOD DE PREPARARE:

Fierbem paştele conform instrucţiunilor de pe ambalaj apoi le scurgem.

Pentru sos, punem într-o cratiţă untul la topit. Când untul este topit adăugăm faina toată odată şi amestecăm energic cu un tel până se desprinde uşor de pereţii cratiţei. Începem şi adăugăm laptele puţin câte puţin amestecând cu telul foarte bine astfel încât să nu se formeze cocoloaşe. După ce am adăugat tot laptele, lăsăm sosul să fiarbă la foc mic pentru 5 minute amestecând incotinuu.

Luăm cratiţa de pe foc şi adăugăm imediat cele 100g de caşcaval ras şi smântână.

Ungem un vas ceramic cu unt şi punem jumătate din cantitatea de paşte fierte, peste ele jumătate din sosul Bechamel apoi restul de paşte şi restul de sos. Deasupra presărăm cele 100g caşcaval ras.

Băgăm vasul în cuptor, setăm 180 grade C şi lăsam pentru aproximativ 35 de minute sau până se rumeneşte frumos deasupra.

Nemaipomenit de bune! Pentru noi a fost o cină absolut delicioasă!

Poftă mare!

Citește și alte rețete