Inspirație culinară

Flaveur reprezintă o comunitate dedicată și implicată activ în susținerea alimentației sănătoase și savuroase a copiilor. Rețetele conțin ingrediente atent alese, cu moduri de preparare simple, care se pliază perfect și pe mămicile novice în ale bucătăriei. De aici, legătura naturală cu Zuzu BIO, un brand preocupat de ambele aspecte care stau la baza Flaveur: gust și sănătate.

Laptele Zuzu BIO este un produs de calitate, cu rol benefic pentru mediul înconjurător și cu grijă pentru sănătatea celor dragi. Descoperă rețetele pentru copii, propuse de Flaveur și Zuzu BIO, cei 2 aliați ai unui stil sănătos de alimentație.

26 Martie

Prăjitură de orez cu lapte

Punem stafidele în apă să se înmoaie aproximativ 20 de minute apoi le scurgem. Punem laptele Zuzu Bio într-o crăticioară împreună cu zahărul şi vanilia la foc mic. Când începe să fiarbă adăugăm orezul spălat şi lăsăm să fiarbă 25 de minute amestecând des.

CITEȘTE MAI MULT »

29 Martie

Budincuțe cu lapte şi mere caramelizate

Curăţăm merele şi le tăiem cubuleţe. Punem cubuleţele de mere într-un vas ceramic sau yena iar peste ele presaram zahărul şi untul tăiat cubuleţe şi amestecăm. Băgăm vasul în cuptor la 180 grade C pentru 30 de minute.

CITEȘTE MAI MULT »

01 Aprilie

Biscuiţii uriaşi cu lapte și mac

Într-un bol amestecăm faină cu praful de copt şi zahărul. Adăugăm untul tăiat cubuleţe şi frământam cu vârful degetelor până obţinem un aluat nisipos apoi adăugăm macul şi amestecăm.

CITEȘTE MAI MULT »

15 Aprilie

Brioşe cu căpşuni şi banană

Tăiem căpşunile şi banana în cubuleţe. Mixăm foarte bine ouăle cu zahărul până obţinem o compoziţie spumoasă. Adăugăm apoi untul topit, laptele, praful de copt şi faina mixând după fiecare.

CITEȘTE MAI MULT »

16 Aprilie

Cozonac cu cremă de lapte

Amestecăm cu o furculiţă ouăle, untul, zahărul, laptele, drojdia apoi începem să adăugăm faina puţin câte puţin. Frământăm până obţinem un aluat omogen. Aluatul va fi moale şi nu mai trebuie să adăugăm făina.

CITEȘTE MAI MULT »

22 Mai

Pancakes cu lapte și căpșuni

Mixăm ouale cu zahărul apoi adăugăm pe rând restul ingredientelor, mai puțin căpșunile, și mixăm până obținem o compoziție omogenă. Adaugăm apoi și căpșunile tocate și amestecăm cu o spatulă. Coacem clătitele în tigaie antiaderentă pe ambele parți până se rumenesc.

CITEȘTE MAI MULT »

23 Mai

Clafoutis de mere şi pere

Curăţăm fructele şi le tăiem cubuleţe. Mixăm ouăle cu zahărul până obţinem o compoziţie spumoasă. Adăugăm apoi restul ingredientelor şi omogenizam. Punem fructele într-un vas ceramic uns cu unt iar peste ele turnăm compoziţia.

CITEȘTE MAI MULT »

24 Mai

Chec cu urzici şi lapte

Ne echipăm cu mănuşi şi curăţăm urzicile. Vom folosi doar frunzuliţele. Punem apa într-o crăticioara şi adăugăm urzicile în momentul în care apa începe să fiarbă. Lăsăm urzicile să fiarbă 3 minute.

CITEȘTE MAI MULT »

20 Iunie

Cartofi gratinați cu broccoli

Cartofii curăţaţi şi tăiaţi cubuleţe îi fierbem pentru 25 de minute și apoi îi scurgem punându-i într-o strecurătoare. Într-un bol punem broccoli fiert, laptele Zuzu Bio, pătrunjelul, faina şi mascarpone şi pasăm totul cu blenderul vertical.

CITEȘTE MAI MULT »

10 Iulie

Lasagna cu mozzarella

Pregătim mai întâi sosul Bechamel. Într-o crăticioara punem untul la topit. Când untul este complet topit, adăugăm faina toată odată şi amestecăm energic cu un ţel până obţinem un aluat care se desprinde de pereţii crăticioarei.

CITEȘTE MAI MULT »

12 August

Paste gratinate

Fierbem paştele conform instrucţiunilor de pe ambalaj apoi le scurgem. Pentru sos, punem într-o cratiţă untul la topit. Când untul este topit adăugăm faina toată odată şi amestecăm energic cu un tel până se desprinde uşor de pereţii cratiţei.

CITEȘTE MAI MULT »

04 Septembrie

Quiche cu pui

Separăm albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile le batem spumă tare. Mixăm gălbenuşurile cu untul topit, apoi adăugăm laptele şi faina şi omogenizam. Punem în compoziţie şi caşcavalul ras şi amestecăm cu o spatulă.

CITEȘTE MAI MULT »